dimarts, 5 d’abril del 2011

Districte 1: Les Corts

Punts d'interès turístic Les Corts és un districte de Barcelona situat a la part nord-oest (al final de l'avinguda Diagonal) amb una potent oferta turística, ja que té llocs de renom turístic important de la ciutat, entre els quals es troben els següents.

Mercat de les Corts: Es va construir el 1961 en una zona de camps amb l'estructura típica dels mercats de l'època. Ha estat remodelat dues vegades, el 1993 i el 2008 per tal de millorar l'accessibilitat al públic. És un mercat on es potencia el producte fresc.
Instal·lacions esportives del Futbol Club Barcelona: Són els terrenys de propietat del club esportiu més reconegut de la ciutat, on estan autèntics escenaris esportius coneguts arreu del món, com el Camp Nou, l'estadi del primer equip de futbol del club i el Palau Blaugrana, pavelló on es disputen partits de bàsquet, d'handbol o d'hoquei patins, entre d'altres. En el mateix recinte es pot visitar la botiga del club i el Museu, on s'hi recullen els trofeus aconseguits pel club.




Jardins de la Maternitat: Parc on es concentren alguns edificis d'important valor arquitectònic i amb funcions sanitàries com el Departament de Salut de la Generalitat; i també conté edificis de la Diputació de Barcelona, o educatives, com l'IES Les Corts i dependències de l'Universitat de Barcelona. També conté jardins amb arbres centenaris pensats pel repòs i tranquilitat dels usuaris del parc.




Tanatori i cementiri de les Corts: Junts formen una de les zones de sepultures més famoses i visitades de Barcelona, al costat del Camp Nou, on hi ha quasi bé 30.000 sepultures i cap de disponible. El cementiri es va inaugurar el 1897, i conté nínxols, tombes, panteons i una capella enmig. El tanatori fou inaugurat el 1993, sent aleshores el tercer tanatori de la ciutat, amb espais amplis, molta lluminositat i amb un claustre al centre.



Zona Universitària: Situada al costat del cementiri, en aquesta zona s'hi concentren les facultats de ciències naturals, socials i d'economia de la Universitat de Barcelona.



Palau Reial de Pedralbes: Aquest edifici va ser construit, entre d'altres, per Antoni Gaudí i va ser la casa d'acollida de la família Reial Espanyola durant els anys 1919-1931. Actualment el Palau alberga el Museu de Ceràmica i el d'Arts decoratives.



Zona comercial i econòmica: Al voltant de l'eix que forma la Gran Via de Carles III s'hi troben importants centres comercials, com ara el de El Corte Inglés o el de l'Illa Diagonal, i edificis d'importants bancs econòmics, com el de La Caixa, i d'altres que criden l'atenció pel seu disseny, com el de l'Editorial Planeta i el de l'empresa de comunicacions Clotet.



Seu del districte: Plaça Comas, 18




MAPA RECORREGUT: Inici: Estació de Metro de Les Corts (Línia L3) Final: Estació de Metro de Maria Cristina ( Línia L3)

- Sortint des de l'estació de metro de Les Corts avancem per la Travessera de Les Corts fins a trobar-nos, a la dreta, el Mercat de les Corts (A). Seguint el carrer, després de travessar la Gran Via de Carles III, a la dreta veiem el recinte barrat dels Jardins de la Maternitat (B), ben amagats darrere d'alts edificis. Després arribem a l'esplanada on se situa l'Estadi del Futbol Club Barcelona (C), i tirant pel carrer de la Maternitat (el primer a la dreta) podem arribar a l'accés als camps de la Masia i al Tanatori de les Corts (D). El carrer de darrere del Tanatori ens porta a una part de la Zona Universitària (E) i, passada l'Avinguda Diagonal, a l'entrada del Palau Reial (F). Baixant per la mateixa Avinguda Diagonal, arribarem a la zona comercial (G) i a la parada de metro de Maria Cristina.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada